Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Sretan put: Olimpijci odletjeli za Tokio, šaljemo najmanju ekspediciju još tamo od Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 13:44

Očekuje se desetak medalja...

Premda smo navikli na raniji ispraćaj, što je tu je. Hrvatski olimpijci, točnije većina njih, tek su jučer i danas otputovali za daleki Tokio, svega dva dana prije svečanog otvorenja igara pred praznim stadionom u japanskoj prijestolnici. Razlog takvog kasnog odlaska koji će im onemogućiti aklimatizaciju u trajanju od nekoliko dana su naravno covid protokoli, koji nalažu što kasniji dolazak i što raniji odlazak sa Igara.

Bez obzira na sve novonastale limite, atmosfera među našim “solistima” je sjajna. Puno se nade polaže u nekoliko naših uzdanica poput Sandre Perković ili pak Tina Srbića, a tu je i svima dobro znana Sara Kolak, duet braće Sinković te skoro pa nepobjediva teniska kombinacija Mektić-Pavić koja u Japan stiže s nedavnim naslovom iz Wimbledona. Ne smijemo zaboraviti ni Filipa Mihaljevića. Bacač kugle je također ozbiljan kandidat za olimpijsko odličje, uostalo, i sam je za Germanijak otkrio svoje ciljeve, ući u finale i prebaciti 22 metra.

Iako pritiska nema, ljestvica je visoko podignuta na prošlim igrama u Brazilu kada su naši sportaši osvojili čak deset medalja od kojih je pet bilo zlatnog odličja. Unatoč svim novim pandemijskim pravilima pritiska i straha nema, svi naši “solisti” uz pratnju Barakuda su spremni ponoviti ili čak poboljšati dosadašnje uspjehe.

Što se tiče rasporeda, Vaterpolisti, kao naši jedini ekipni predstavnici igre otvaraju u nedjelju susretom protiv Kazahstana. S druge strane, već u petak će prva velsanja odraditi Damir Martin. Sve u svemu, čeka nas mjesec dana uzbuđenja u nikad proživljenim okolnostima, uz definitivno najčudnije igre modernog doba.

Hrvatsku će na igrama predstavljati 58 sportašica i sportaša iz 15 sportova. Očekuje se desetak medalja, od kojih bi tri trebale biti zlatne. Prvi favoriti za najsjajnija odličja su svakako Tin Srbić, Sandra Perković te teniski "powercouple" Pavić/Mektić.

Sretno svima!

 


Ostale Vijesti